Wie ben ik?

Ik ben Stefanie, afgestudeerd als verpleegkundige. Wat verder leidde tot mijn opleiding acupunctuur. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen in China aan het Beijing international acupunture training center om me verder te kunnen verdiepen in de Chinese geneeskunde.

Als acupuncturist geniet ik ervan om de kloof tussen de traditionele Chinese en westerse geneeskunde te overbruggen. Steeds zoekend naar nieuwe behandelingen en therapieën die ik kan integreren.

Momenteel ben ik ook de opleiding orthomoluculaire therapeut aan het volgen, gecombineerd met enkele korte opleidingen. Ik ben van mening dat voortdurend leren belangrijk is voor een goede acupuncturist.

Verder ben ik in 2022 mama geworden van mijn dochtertje Eloïse, wat mij momenteel goed bezig houd, veel liefde en vreugde brengt.


Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een medische complementaire techniek, die historisch gezien haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het doel is een therapeutisch effect te bekomen door stimulatie van bepaalde specifieke punten, acupunctuurpunten, die op de meridiaanbanen liggen. Deze worden gestimuleerd met behulp van steriele naalden.

Zelf werk ik ook met een acugraph, deze meet de elektrische huidweerstand door middel van een kleine spanning die niet voelbaar is. De meting wordt gedigitaliseerd door de gepatenteerde software-algoritmen, deze meting van de verschillende meridianen worden overgebracht in verschillende overzichtelijke grafieken zoals; de 5 elementen, de yin-yang balans, volgens de orgaanklok en gaat blokkades op wervelniveau weergeven. Deze kunnen interessant zijn voor andere therapeuten bv.: kinesist, osteopaat,...


Waarvoor kan je bij mij terecht?

Je kan bij mij terecht voor acute -of chronische pijn, infertiliteit, stuitligging, migraine, stress, slapenloosheid, begeleiding tijdens de zwangerschap, voorbereiding voor de bevalling en zoveel meer.  Als u vragen heeft over acupunctuur, mag u mij zeker contacteren.
Mijn filosofie is; als er geen verandering is na 3 behandelingen, dan stopt het voor mij. Uiteraard wordt er tijdens consultaties ook nagegaan of er geen andere zaken nodig zijn zoals een bijkomend onderzoek of behandeling van een andere therapeut.

Werkwijze

De eerste maal wordt er een intake gesprek gedaan met veel uiteenlopende vragen. Indien gewenst, komt na het gesprek de acugraphmeting. Nadien bekijken we samen het resultaat en wordt er uitleg over gegeven. De acugraphmeting kan doorheen de behandelingen ook helpen de evolutie duidelijker in kaart te brengen. Hierna gebeurt de behandeling. Voor volwassenen duurt deze tussen de 20-30min, voor kinderen of baby’s is dit veel korter en hangt het van de leeftijd af. Er kan tijdens de behandeling ook gebruik gemaakt worden van moxa of cupping. 

Na de behandeling kan het zijn dat er verblijfsnaaldjes blijven zitten. Deze hebben een kleine pleister en voelt u niet zitten. Deze verblijfsnaaldjes zorgen voor een verdere stimulatie van de acupunctuurpunten na het effectieve consult. Het verwijderen hiervan is als het verwijderen van een kleine pleister. Pijnloos.

Als er vragen zijn, mag u deze altijd stellen of mij contacteren, indien niet tijdens een consult.


Tarief

De eerste behandeling is 85€
deze duurt +- 1uur 30min met een acugraph meting.
De opvolgende behandelingen met acugraph meting zijn 75€,
deze duren +- 1uur.

De eerste behandeling is 75€
deze duurt +- 1uur 20min zonder een acugraph meting.
De opvolgende behandelingen zonder acugraph meting zijn 65€,
deze duren +- 1uur.

Wanneer een opvolg consult 1uur en 30min duurt, bedraagt dit 75€

Alleen een acugraph meting +- 20min, is 30€

Verschillende mutualiteiten geven een terugbetaling voor acupunctuur. Dit kan u best navragen bij uw mutualiteit.

Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor uw geplande afspraak. Zo kan ik u plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24 uur op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de payconiq-app op je smartphone.


Contact

Ik ontvang u graag op donderdagen in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak. Op andere dagen kan u terecht in de praktijk te Sint-Katelijne-Waver.

E-mail: debleserstefanie@hotmail.com

Tel: 0497 34 97 95

Website: https://www.acupunctuurstefaniedebleser.com/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064116217555


Interessante links

https://www.acupunctuur-baf.be/nl/baf


Maak een afspraak

Dit kan via debleserstefanie@hotmail.com 

Of u mag mij altijd telefonisch contacteren: 0497 34 97 95

Als ik aan het werken ben neem ik de telefoon niet op, maar bel u altijd zo spoedig mogelijk terug.