Je zou kunnen zeggen dat vroedvrouw worden een eerder late roeping was. Toen ik begon aan mijn studies had ik een zoon van 3 én een kersverse baby.

Een bacheloropleiding met 2 kleine kinderen, een hardwerkende echtgenoot met een eigen zaak, huishouden, verbouwingen, een hond,… Het was alleszins niet de makkelijkste weg naar een diploma. Maar ik zette door. Want dankzij enkele prachtige ervaringen, voelde ik het in elke vezel van mijn lijf: Ik ben een vroedvrouw!

In de eerstelijnszorg voel ik me als een vis in het water. En ik heb het geluk dat ik na mijn afstuderen daar dan ook meteen ben terecht gekomen.

Lactatiekundige worden was ook 1 van mijn vooropgestelde doelen. Ik behaalde een postgraduaat, slaagde voor het internationaal examen en volgde nog enkele specifieke opleidingen in binnen- en buitenland.

En hier sta ik dan vandaag. De meeste tijd spendeer ik al werkend als lactatiekundige. Bij De Geboortepraktijk, maar ook bij Respire Clinic in Gent.  Sinds enkele jaren geef ik ook les aan vroedvrouwen in wording aan de hogeschool Odisee.

De variatie en afwisseling die mijn jobs brengen vind ik fantastisch. Maar alles gepland krijgen kan soms een uitdaging zijn.

Hartelijke groeten,

Nathalie