Wie ben ik

Al heel mijn leven ben ik geboeid door verhalen van anderen. Als kind zat ik altijd met mijn neus in de boeken, als volwassen vrouw bleef die interesse en wilde ik een positieve bijdrage leveren aan het levensverhaal van mensen. Dus ging ik klinische psychologie en neuropsychologie studeren. Afgestudeerd als midden twintiger voelde ik een verlangen naar meer kennis en levenservaringen alvorens als psycholoog aan de slag te gaan.

Yoga, 5ritmes dans, fietsreizen, natuur, vipassana meditatie en de vierjarige gestalt psychotherapie opleiding brachten de verdieping waar ik naar op zoek was. Het bracht me veel inzicht, zelfkennis en een doorvoeld gevoel met mijn lichaam.

Mijn vrouwenlichaam, het is een hele zoektocht geweest wat dit is voor mij, vrouw-zijn. Dezelfde zoektocht zie ik terug bij mijn cliënten. De onzekerheid over ons lichaam, het afgesneden zijn van ons bekken, de menstruatiecyclus als een last zien i.p.v. een kracht. Hetgeen rust gebracht heeft in mijn eigen lijf is een diepe connectie met mijn menstruatiecyclus.

Na de geboorte van mijn inmiddels 4-jarige dochter kwamen de volgende prangende vragen naar boven: ‘In welke wereld wil ik dat mijn dochter opgroeit? En wat kan ik bijdragen?’ Het is zo belangrijk voor me dat ze opgroeit tot een zelfzekere vrouw die goed in haar vel zit. Dat ze haar vrouw-zijn volledig kan omarmen.

Sindsdien organiseer ik workshops voor meisjes en hun moeders over het thema menstruatie en lichaamspositiviteit. 

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk en ondersteun ik cliënten in het omarmen van hun levensverhaal. Naast mijn praktijk werk ik als docent aan de Thomas More hogeschool.


Wat is psychotherapie?

Psychotherapie kan je ondersteuning bieden om vrijer in het leven te staan. Vrijer in het contact met jezelf en naar anderen toe. Om je volledige zelf te leren omarmen, te uiten en vreugdevoller in het leven te staan. Ik wil je graag die ondersteuning bieden. Voor mij is iedere mens een unieke persoon en op jouw tempo zullen we onderzoeken wat je wilt veranderen en waar je naar toe wilt. Lichaam en geest zijn voor mij onlosmakend met elkaar verbonden en in de therapie werk ik naast gesprekstherapie eveneens op een lichaamsgerichte manier.


Doelgroep

Jong volwassen en volwassenen


Thema’s

Je bent welkom met haast alle worstelingen die je ervaart:

Depressie, vrouwelijke seksualiteit, psychosomatische klachten, zinsgevingsvragen, bindingsangst en verlatingsangst, traumatische ervaringen etc.

Ik werk niet met personen met een persoonlijkheidsstoornis, ASS of zware verslavingsproblematiek.


Werkwijze

Twijfel je of psychotherapie iets voor jou kan betekenen en of je bij mij wel aan het juiste adres bent, wees welkom voor een verkennend gesprek. Dan kan je aanvoelen of het klikt tussen ons en bekijken we samen of en hoe we kunnen samenwerken. Zo'n eerste gesprek verplicht je verder tot niets.


Tarief

Een sessie  kost €65 / 60 minuten.

Sommige mutualiteiten betalen een deel van de kosten terug (CM en De Voorzorg €10 per sessie)

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik in uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.


Contact

Ik ontvang u  graag op donderdagvoormiddag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

E-mail: info@michaelavalkenberg.be

Tel: 0489 00 16 63

Website: https://www.michaelavalkenberg.be

Instagram: michaela_valkenberg


Maak een afspraak

https://www.michaelavalkenberg.be/contact