Wie ben ik?

Mijn naam is Eva – vroedvrouw, forensisch verpleegkundige en seksuoloog.
Tijdens mijn werkervaring als vroedvrouw groeide mijn interesse voor het beter begrijpen van menselijke relaties. Ik was telkens benieuwd naar de bredere persoonlijkheid van de moeders en vaders waarmee ik in contact kwam. Ook de psychologische impact van het ouderschap op de partnerrelatie boeide mij enorm.
Ik besloot mij hierin verder te verdiepen en startte de master Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KU Leuven. In deze driejarige opleiding onderzocht ik in welke mate het relationeel en seksueel leven van ouders beïnvloed kan worden na het krijgen van een kind.
Naast mijn hoofdberoep als forensisch verpleegkundige in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld, ontvang ik je graag als seksuoloog in De Geboortepraktijk.


Wat is een seksuoloog?

Als seksuoloog kan ik je helpen wanneer je geconfronteerd wordt met seksuele zorgen tijdens je leven. Een verminderd seksueel verlangen, pijn tijdens het vrijen of andere seksuele bezorgdheden kunnen we samen exploreren tijdens gesprekstherapie. Door te vertrekken vanuit een bio-psycho-sociale kijk op jouw relaties en seksualiteit proberen we samen te zoeken naar wat er voor jou kan helpen.


Thema’s

Iedereen met seksuele bezorgdheden is welkom bij mij voor een gesprek. Je vindt een waaier aan thema’s hieronder.
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in seksuele bezorgdheden bij ouders tijdens de zwangerschap en in de eerste jaren na het krijgen van een kind.

Je kan bij mij terecht voor:

 • Zorgen omtrent jouw seksueel functioneren
  • Seksueel verlangen: afwezig, verminderd of overmatig verlangen
  • Opwinding: afwezige of verminderde fysieke of mentale opwinding
  • Orgasme: afwezig, geremd of vroegtijdig orgasme
  • Pijn bij het vrijen en/of vaginisme
 • Zorgen omtrent jouw seksualiteitsbeleving
  • Onzekerheid over seksualiteit
  • Vragen over je seksuele identiteit
 • Zorgen omtrent het heropnemen en beleven van seksualiteit na een belangrijke verandering in het leven (Bv. zwangerschap & bevalling, ziekte, …)
 • Seksuele problemen als gevolg van negatieve ervaringen uit het verleden (Bv. na het meemaken seksueel misbruik)
 • Andere zaken waar je je zorgen over maakt met betrekking tot je seksuele relatie

Werkwijze

Je kan rechtstreeks bij mij terecht of na doorverwijzing door één van mijn collega’s uit de praktijk. Tijdens het eerste gesprek verkennen we samen jouw seksuele zorgen en geef ik uitleg over wat jou zou kunnen helpen. Op het einde van dit gesprek beslissen we samen of volgende gesprekken helpend kunnen zijn. Soms verwijs ik ook door naar andere collega’s (bv. bekkenbodemtherapeut, gynaecoloog, …) die parallel aan onze gesprekken bijkomend een beoordeling kunnen maken.

Het aantal gesprekken en de frequentie ervan zijn moeilijk vooraf te bepalen. Dit wordt altijd in samenspraak met jou vastgelegd.


Tarief

Een gesprek kost €65 voor 50 minuten.

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor jouw geplande afspraak. Zo kan ik jouw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien je minder dan 24u op voorhand annuleert, ben ik genoodzaakt om het bedrag van de geplande consultatie aan te rekenen als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.


Contact

Ik ontvang jou graag op vrijdagvoormiddag (8h30-12h30) in De Geboortepraktijk te Kontich, na afspraak.

E-mail: seksuoloog.evastraus@gmail.com  

Instagram: seksuoloog-eva


Interessante links

Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS): https://www.seksuologen-vlaanderen.be/

Zorgcentrum na Seksueel Geweld: https://www.uza.be/zorgcentrum-na-seksueel-geweld-antwerpen


Maak een afspraak

Via seksuoloog.evastraus@gmail.com