Wie ben ik

Dominique, vrouw van Benjamin, mama van Feline (2017), Anaïs (2019) en Vidar (2021).

Oorspronkelijk werkte ik enkele jaren als opvoedster/gezinsbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg. Mijn eerste zwangerschap bracht mij veel ontzettend waardevolle inzichten waardoor ik voelde dat mijn vorige job niet helemaal goed meer bij me paste. In deze periode kwamen wij in contact met een doula die ons de rest van de zwangerschap en tijdens de geboorte heeft bijgestaan en ondersteund. Samen met de vroedvrouwen van De Geboortepraktijk heeft zij mee met ons voor een positieve geboorte-ervaring gezorgd.

Al van toen ik klein was, voelde ik veel fascinatie voor de zwangerschap en de geboorte. Ik heb zelfs getwijfeld of ik vroedvrouw wilde worden. Ondertussen weet ik dat ik het liefst vrouwen emotioneel ondersteun tijdens dit mooie proces. “If a women doesn’t look like a goddess during labor, then someone isn’t treating her right.” En het is telkens zo een eer en een prachtige ervaring om vrouwen en hun geboortepartners te mogen voorbereiden op en bijstaan tijdens dit krachtige en liefdevolle moment.

Behalve zwangerschaps- en geboortedoula, ben ik ook een postnatale doula. Want de transitie naar moederschap stopt uiteraard niet bij de geboorte. Integendeel, dan begint pas het “échte avontuur”. In onze maatschappij worden nieuwe-mama’s (bij elk kind word je opnieuw mama) vaak wat vergeten.  Daarom ben ik me gaan specialiseren in postnatale begeleidingen. Daarnaast ben ik een perinatale counselor, waarbij ik psychologische ondersteuning bied vanaf de geboortewens tot twee jaar na de geboorte.

2018 Doula bij de Vlaamse federatie van doula’s

2020 HypnoBirthing® – De Mongan methode bij Enjoy HypnoBirthing® - HypnoBirthing® Institute

2020 Holistic Pulsing bij Mira

2020 Verbindende communicatie bij Blabla

2021 Postnatale doula bij Postnatal Support Network

2021 Perinatale counseling bij Draag-kracht

2021 Homeopathie (consensus) bij CEDH

2022 Homeopathie in de verloskunde bij CEDH

En ondertussen blijf ik me bijscholen en verder verdiepen.
Ook zet ik me in als bestuurslid bij de Vlaamse Federatie van Doula’s.

Wat is…

Een doula biedt aanvullende, niet-medische ondersteuning en kan de volle aandacht schenken aan de bevallende vrouw, het koppel, ongeacht de duur van de bevalling.

Effecten van een doula?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat vrouwen die continu door een doula begeleid worden: een opmerkelijk kortere arbeid hebben, meer kans hebben op een vaginale geboorte, minder gebruik maken van pijnstilling, meer in hun eigen kracht staan, meer tevreden zijn over de geboorte van hun kindje, zowel vrouw als partner.

Doelgroep

Voor alle mama’s, met of zonder partner! Wensmama’s, zwangere mama’s, sterrenmama’s…
Ook voor jouw partner zijn wij een ondersteuning en helpende hand tijdens de geboorte.
Wil je je graag voorbereiden op de geboorte? Heb je vragen of twijfels? Wil je graag extra ondersteuning? Verloopt de geboorte met pijnstilling? Ook dan kan ik veel voor jullie doen.

In de kraamtijd kan ik jou ondersteunen en verzorgen met verse helende maaltijden en snacks, massages, een luisterend oor en zorg op maat.

Als gecertificeerde doula bied ik graag een aanbod op jullie vragen, met praktische ondersteuning, informatie over zwangerschap, geboorte en de kraamperiode en als vertrouwenspersoon.
Ik stem mij helemaal af op wat jullie nodig hebben.

Thema’s

In de Geboortepraktijk kan je afwisselend bij Lisa en mij terecht op dinsdagavond voor een doulagesprek of voor ontspanning.  Daarnaast is het ook mogelijk dat we bij jullie thuis langskomen.
We gaan graag samen met jullie het traject aan tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte en indien gewenst postnataal.

Ook losse consultaties zijn mogelijk:
Wil je graag even ontspannen met kleren aan? Dan biedt een rebozo massage of holistic pulsing voor mama en baby een diepe ontspanning.
Praktische voorbereiding i.f.v. jullie geboortevoorkeuren en geboortehoudingen is mogelijk.
Ligt je kindje niet optimaal? Dan kan een stuitconsult helpen om de baby te keren.
Laat de baby wat op zich wachten? Dan kijken we graag samen met jou hoe we de start van de geboorte kunnen stimuleren.
Zit je wat in de knoop met jezelf tijdens de zwangerschap of verloopt de kraamperiode niet zo fijn, dan kan ik je hierin ook verder helpen tijdens een gesprek of als postnatale doula aan huis.

Je kan bij mij terecht voor een privélessenreeks HypnoBirthing®, dit is de ultieme voorbereiding op de geboorte..

Samen bieden Lisa en ik ook sluitingsrituelen en motherblessings aan.

Tarief

Een afspraak in de praktijk kost €50/60 minuten en €65/90 minuten.
Een afspraak bij jullie thuis kost €70/60 minuten en €90/90 minuten.
Wij bieden ook voordelige pakketprijzen aan, hiervoor mag je ons graag persoonlijk contacteren.

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor de geplande afspraak. Zo kan ik jouw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien je minder dan 24u op voorhand annuleert, kan het bedrag van de geplande consultatie aangerekend worden als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/Payconiq-app op je smartphone.

Een tussenkomst van het ziekenfonds kan mits enkele voorwaarden bij de Voorzorg Antwerpen, Helan, de Liberale Mutualiteit en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

Contact

Ik ontvang jou met of zonder partner graag op dinsdagavond in
De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

Email: dominique@douladomi.be
Tel: +32495718698
Website: www.douladomi.be
Instagram: www.instagram.com/douladomi
Facebook: www.facebook.com/douladomi

Maak een afspraak
dominique@douladomi.be of +32495718698