Mijn naam is Cindy en samen met Brenda geef ik op zondag het BABY’sIN(ter)ACTIE, beweeg- en interactiemomentje, voor ouder en kind.

Als opleiding heb ik Verpleeg-Aspirant gestudeerd maar ben destijds in de kinderverzorging gerold. Na meer dan 16 jaar ervaring als kinderverzorgster in kinderdagverblijven, materniteit en neonatologie voelde ik het enorm kriebelen om de gejaagdheid, onrust,… die door de omgeving soms twijfels en vragen,… bij jonge ouders teweeg brengen mee te dempen. Ik voelde een enorme drang om meer rust en bewustwording van het jonge wonder in een gezin te brengen.
Ik ben mij verder gaan verdiepen in babymassage, babyyoga, kraammassage en heb ook de opleiding Bodymaptrainer gevolgd.

In 2019 heb ik in Lier mijn eigen snoezel & massageruimte voor baby’s en peuters geopend. Mijn aandacht gaat naar de hechting tussen ouder en kind, vertraging, relaxatie, psychosociale en motorische ontwikkeling, spel en beweging. Mijn doel is om ouders bewust te leren kijken naar hun kind en even verwonderd te zijn als ik nog steeds ben van het wonder dat dit is en er net zo intens van genieten.
Dit tijdens kraammassage, babymassage, babyyoga, snoezelsessie, Play-Move-Learn speeluurtjes of de BABY’sIN(ter)ACTIE beweegmomentjes.

Het is voor mij geen job, het is een warme passie, liefdevolle bewustwording voor het jonge leven dat ik graag deel.

Naast de snoezelruimte ben ik ook coördinator bij Home-Start Lier. Hier bieden wij gezinsondersteuning aan gezinnen in kwetsbare situaties met opvoedingsvragen. Ik zet mij in om zo preventief mogelijk te gaan werken en richt mij ook op de perinatale gezinnen. 
Zelf ben ik gehuwd met Walter en heb een (+)zoon, Ruben, die al werkende is en een zoon, Robbe, die een lerarenopleiding LO doet. Onze thuis wordt ook gevormd met onze Border Collie, Storm en onze kater, Jerom. Om maar te zeggen dat ik thuis omringd word door massa’s testosteron en enorm compenseer met heel veel zachtheid.


Wat is een BABY’sIN(ter)ACTIE beweegmomentje?

Wel, Brenda en ik hadden het gevoel dat ouders veel info krijgen rond voeding, slapen enzo van hun baby, maar dat de motoriek pas ter sprake komt als er een bepaalde mijlpaal niet bereikt wordt, zoals bv kruipen of stappen. Spijtig, want er gebeurt zoveel vooraleer een kind kan kruipen of stappen! We voelden samen de noodzaak om ouders hier meer info en inzicht in te geven. Leren kijken wat je kindje op dit moment doet en hoe je het kan helpen om naar een volgende ontwikkelingsfase over te gaan, is iets wat we tijdens de lesjes doen. Buiklig, zijlig, pivoteren, sluipen, voetenspel, visuele focus,… zijn bv allemaal thema’s die aan bod komen.

En natuurlijk staat de IN ACTIE zijn van de kindjes centraal, ze laten bewegen, want spelen = bewegen = leren. Maar ook de INTERACTIE tussen kindje en (groot)ouder of andere begeleider, dragen we hoog in het vaandel.

Maar vooral: een kwalitatief speelmomentje tussen jou en je kleintje.


Doelgroep 

Omdat we de basisontwikkeling zo belangrijk vinden, en die instaat voor de latere ontwikkeling, werken we echt met de allerjongsten. 

Kindjes vanaf 6 weken kunnen al komen meedoen bij de VOELERTJES. Hier spelen de ouders nog een belangrijke rol in het kunnen/leren ontdekken van de omgeving. Jouw handelingen als ouder zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje, het voelt via jou.

Vanaf dat het kindje zelfstandig kan rollen, behoort het tot de ONTDEKKERS. Het begint al meer zelfstandig te kunnen bewegen en heeft meer interesse in de wereld rondom hem.

Eens ze kunnen kruipen, komen ze in de groep van de AVONTURIERS terecht. Hun leefwereld breidt zich nu een heel stuk uit. Ze gaan zich zelfstandig voort bewegen en stilaan meer en meer rechtop komen tegen de zwaartekracht in, naar staan en uiteindelijk stappen.

Eens ze zelfstandig kunnen stappen, zijn ze onze lesjes ontgroeid.

Omdat we er zelf niet van houden om met leeftijden te werken, hebben we de groepjes dus ingedeeld naar motorisch kunnen en niet naar kalenderleeftijd. Vergelijken vinden we gevaarlijk, want elk kind evolueert op zijn tempo en met zijn eigen karakteristieken.


Thema’s 

Je kan bij ons terecht voor : meer info/inzicht te verwerven in de motorische ontwikkeling van je kindje.

De motorische ontwikkeling staat centraal tijdens onze lesjes, maar ook relaxatie en interactie vinden we erg belangrijk. Leren kijken naar je kindje en observeren wat hij doet, hoe hij iets doet, waarom het iets doet en hoe jij er als ouder kan op inspelen om hem te helpen, te begrijpen, te stimuleren, te ondersteunen,…


Werkwijze 

Wij ontvangen u en/of uw partner graag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak 
op zondagnamiddag:

om 14u voor de voelertjes

om 15u voor de ontdekkers

om 16u voor de ontdekkers 


Een lesje duurt telkens 45 minuten. 

Interesse of vragen ? 
Mail naar info@alaslier.be


Tarief 

Een beweegmomentje  kost €20/ 45 minuten.
Een 5 beurtenkaart kost €75. Je mag de data van je beurten zelf kiezen (hoeft niet opeenvolgend te zijn).

Inschrijven kan tot 2 dagen op voorhand.


Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik in uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.


Contact 

Wij ontvangen u en/of uw partner graag op zondagen in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

E-mail: info@alaslier.be

Tel: 0472/666.123

Website: https://alaslier.be/

Instagram: @alaslier 

Facebook: https://www.facebook.com/alassnoezelruimte


Interessante links

kidskine.be


Maak een afspraak 

info@alaslier.be