Wie ben ik 

Ik ben Brenda Fierens, kinesist met baby’s en jonge kinderen (kidskine.be). 

Ik heb vooral interesse in de zeer vroege ontwikkeling van kindjes, zowel bij eventuele vertragingen/problematieken als de normale ontwikkeling. Ik ben ook Bobath therapeute en lid van het ontwikkelingslab van Bodymap. Samen met Cindy wil ouders begeleiden en meer inzicht geven in de motorische ontwikkeling van baby’s tijdens de BABY’sIN(ter)ACTIE beweegmomentjes.

Ik ben zelf trotse mama van 3 kids: Bas, Thor en Nel, en wij wonen samen met mijn man in Lint.

Als hobby’s doe ik volleybal, joggen en af en toe eens een yoga-momentje. Tegen wandelen in de natuur of dansen op muziek zeg ik nooit nee!


Wat is een BABY’sIN(ter)ACTIE beweegmomentje?

Wel, Cindy en ik hadden het gevoel dat ouders veel info krijgen rond voeding, slapen enzo van hun baby, maar dat de motoriek pas ter sprake komt als er een bepaalde mijlpaal niet bereikt wordt, zoals bv kruipen of stappen. Spijtig, want er gebeurt zoveel vooraleer een kind kan kruipen of stappen! We voelden samen de noodzaak om ouders hier meer info en inzicht in te geven. Leren kijken wat je kindje op dit moment doet en hoe je het kan helpen om naar een volgende ontwikkelingsfase over te gaan, is iets wat we tijdens de lesjes doen. Buiklig, zijlig, pivoteren, sluipen, voetenspel, visuele focus,… zijn bv allemaal thema’s die aan bod komen.

En natuurlijk staat de IN ACTIE zijn van de kindjes centraal, ze laten bewegen, want spelen = bewegen = leren. Maar ook de INTERACTIE tussen kindje en (groot)ouder of andere begeleider, dragen we hoog in het vaandel.

Maar vooral: een kwalitatief speelmomentje tussen jou en je kleintje.


Doelgroep 

Omdat we de basisontwikkeling zo belangrijk vinden, en die instaat voor de latere ontwikkeling, werken we echt met de allerjongsten. 

Kindjes vanaf 6 weken kunnen al komen meedoen bij de VOELERTJES. Hier spelen de ouders nog een belangrijke rol in het kunnen/leren ontdekken van de omgeving. Jouw handelingen als ouder zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje, het voelt via jou.

Vanaf dat het kindje zelfstandig kan rollen, behoort het tot de ONTDEKKERS. Het begint al meer zelfstandig te kunnen bewegen en heeft meer interesse in de wereld rondom hem.

Eens ze kunnen kruipen, komen ze in de groep van de AVONTURIERS terecht. Hun leefwereld breidt zich nu een heel stuk uit. Ze gaan zich zelfstandig voort bewegen en stilaan meer en meer rechtop komen tegen de zwaartekracht in, naar staan en uiteindelijk stappen.

Eens ze zelfstandig kunnen stappen, kunnen ze onze lesjes ontgroeid ;-).

Omdat we er zelf niet van houden om met leeftijden te werken, hebben we de groepjes dus ingedeeld naar motorisch kunnen en niet naar kalenderleeftijd. Vergelijken vinden we gevaarlijk, want elk kind evolueert op zijn tempo en met zijn eigen karakteristieken.


Thema’s 

Je kan bij ons terecht voor : meer info/inzicht te verwerven in de motorische ontwikkeling van je kindje.

De motorische ontwikkeling staat centraal tijdens onze lesjes, maar ook relaxatie en interactie vinden we erg belangrijk. Leren kijken naar je kindje en observeren wat hij doet, hoe hij iets doet, waarom het iets doet en hoe jij er als ouder kan op inspelen om hem te helpen, te begrijpen, te stimuleren, te ondersteunen,…


Werkwijze 

Wij ontvangen u en/of uw partner graag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak 
op zondagnamiddag:

om 14u voor de voelertjes

om 15u voor de ontdekkers

om 16u voor de ontdekkers 


Een lesje duurt telkens 45 minuten. 

Interesse of vragen ? 
Mail naar info@alaslier.be


Tarief 

Een beweegmomentje  kost €20/ 45 minuten.
Een 5 beurtenkaart kost €75. Je mag de data van je beurten zelf kiezen (hoeft niet opeenvolgend te zijn).

Inschrijven kan tot 2 dagen op voorhand.


Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik in uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.


Contact 

Wij ontvangen u en/of uw partner graag op zondagen in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

E-mail: info@alaslier.be

Tel: 0472/666.123

Website: https://alaslier.be/

Instagram: @alaslier 

Facebook: https://www.facebook.com/alassnoezelruimte


Interessante links

kidskine.be


Maak een afspraak 

info@alaslier.be