Wie ben ik

Lisa Declercq, mama van Simone (2018) & Leon, onze ster (2020).

Mijn eerste zwangerschap was een onverwacht geschenk en ik heb kunnen genieten, elke dag! Ik was helemaal weg van Ina May Gaskin’s boek Guide to Childbirth en samen met mijn partner volgden we Hypnobirthing lessen. Mijn geboorte ervaring bracht me uiteindelijk naar de doula opleiding van de Vlaamse Federatie van Doula’s. Ook de geboorte van Leon was een geschenk, dan wel eentje gepaard met vele emoties. Maar als ouder, als mama, als vrouw, ben ik gegroeid. Ook hij hoort bij ons gezin.

Het begrip doula kende ik van mijn wereldvrienden maar hier in België was een geboortecoach helemaal niet zo gekend. Sinds 2021 krijgt mijn doula werk, naast mijn andere hoeden als mama zijn, yoga docente en massage therapeute, alle groeiruimte.

Tijdens mijn 1e zwangerschap had ik het sterke verlangen om mama’s samen te brengen en om mee te bouwen aan een community waar je als ouder het centrum mag zijn in je geboorteverhaal. Mijn wens om hieraan mee te bouwen kan nu ook binnen De Geboortepraktijk.

Ik bewonder de vrouw in al haar kracht en energie tijdens de zwangerschap, bij geboorte and beyond. Hopend dat haar goddelijkheid tot uiting mag komen wanneer zij zich ten volle gedragen voelt.


Hatha Yoga docente (2014), Ayurvedische yoga massage en Ayurvedisch voedings en leefstijlconsulente (2017)

2019 Doula bij de Vlaamse federatie van doula’s

2020 Zwangerschapsyoga

2021 Zwangerschapsmassage, mama massage, Shantala baby massage, basiscursus baby dragen,

2022 Body Ready Method: hoe verliepen eventuele vorige geboorteverhalen, daalde je kindje moeilijk in? Stagnatie op 7 cm of net op 9? Hoe verloopt je ademhaling of heb je last van een pijnlijke onderrug? Is het je eerste kindje maar werk je graag aan je houding? Samen bekijken we oefeningen, houdingen om tijdens de zwangerschap en geboorte toe te passen en samen te werken naar een optimaal geboorteproces.

To be continued endlessly …


Wat is een doula?

Een doula biedt aanvullende, niet-medische ondersteuning en kan de volle aandacht schenken aan de bevallende vrouw, het koppel, ongeacht de duur van de bevalling. 


Effecten van een doula?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat vrouwen die continu door een doula begeleid worden: een opmerkelijk kortere arbeid hebben, meer kans hebben op een
vaginale geboorte, minder gebruik maken van pijnstilling, meer in hun eigen kracht staan, meer tevreden zijn over de geboorte van hun kindje, zowel vrouw als partner.


Voor wie ben ik er?

Voor alle mama’s! Ter voorbereiding op de geboorte met of zonder partner.

Ben je onzeker? Heb je vragen of twijfels? Ben je alleenstaand of wil je graag extra ondersteuning? Elke mama kan baat hebben bij de aanwezigheid of ondersteuning van een doula. Ook voor de partner zijn wij een aanmoediging, een ondersteuning en helpende hand tijdens de geboorte. Verloopt de geboorte met pijnstilling? Ook dan kan ik heel veel voor jullie en vooral voor je baby’tje doen. Heb je een geplande keizersnede? Wens je meer of gewoonweg een vertrouwde ondersteuning in het postpartum? Ook dan ben ik er voor jou.


Als gecertificeerde doula wens ik voor jullie een vertrouwenspersoon te zijn en ondersteuning te mogen bieden daar waar jullie nood aan hebben.


Thema’s

In de geboortepraktijk vind je mij en Dominique afwisselend op dinsdagavond voor een doula gesprek of voor ontspanning. Aanvullend komen we desgewenst tot bij je thuis.

We bekijken samen een traject en zien elkaar tijdens de zwangerschap en geboorte. Ook postnataal kan je bij ons terecht.

Losse consultaties zijn eveneens mogelijk: Zwangerschapsmassage of een mama massage in het postpartum. Wil je even ontspannen met kleren aan? Dan kom je voor een rebozo massage. Ligt je kindje niet optimaal dan kan een stuitconsult ondersteuning bieden. Laat de baby op zich wachten? Dan kijken we graag met jou hoe we de start van de geboorte kunnen stimuleren.

Ik kijk ook graag met je mee hoe we fysiek naar een optimale geboorte kunnen toewerken. Aan de hand van de Body Ready Method geef ik je graag oefeningen mee naar huis die je hierbij kunnen helpen.

Samen bieden Dominique en ik ook sluitingsrituelen aan en mother blessings.

Tarief

Een afspraak in de praktijk kost €50/60 minuten en €65/90 minuten.

Een afspraak bij jullie thuis kost €70/60 minuten en €90/90 minuten.

Wij bieden ook pakketprijzen aan, hiervoor kan je ons persoonlijk contacteren.


Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik in uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, kan het bedrag van de geplande consultatie aangerekend worden als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.

Een tussenkomst van het ziekenfonds kan mits enkele voorwaarden bij de Voorzorg Antwerpen, Helan, de Liberale Mutualiteit en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.


Contact

Ik ontvang jou met of zonder partner graag op dinsdagavond in
De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

E-mail: lisa@bewonder.be     

Tel: 0477457798

Website: https://www.bewonder.be    

Instagram: https://www.instagram.com/lisa_bewonder/         

Facebook: https://www.facebook.com/bewonderbydoulalisa