Wie ben ik

Mijn naam is Elke Leyman, ik ben al 22 jaar werkzaam als kinesitherapeut en doorheen de jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in de manueel therapie, bekkenbodemtherapie, sportrevalidatie en handtherapie. Naast mijn praktijk in Nederland, waar ik met name samen werk met topsporters, ben ik ook werkzaam in mijn praktijk in Aartselaar en ga ik nu als bekkentherapeut de samenwerking aan met de Geboortepraktijk. 

Thuis is er altijd wel wat te beleven, als samengesteld gezin met 4 tieners is dat niet verrassend. De vrije tijd die overblijft besteed ik aan het leren van Spaans en tracht ik zo veel mogelijk te sporten.


Wat is ….

Kinesitherapie focust zich op de behandeling van klachten van het bewegingsapparaat.   De combinatie van verschillende specialisaties leiden tot een totaalaanpak van de klachten, met aandacht voor zowel de spiergerelateerde alsook de gewrichtsgerelateerde problematieken.    Analyse en behandeling van de klachten alsook gerichte oefentherapie  in functie van de totale bewegingsketen helpen om deze klachten onder controle te krijgen.

Bekkenbodemtherapie focust zich specifiek op het trainen en verbeteren van de bekkenbodemspieren.    Deze spieren spelen naast hun functie in de blaascontrole en de controle over uw stoelgang ook een belangrijke rol in het ondersteunen van de blaas en de vrouwelijke voortplantingsorganen.   Tevens kan overdreven spanning of een zwakte van de bekkenbodemspieren ook leiden tot aanhoudende lage rugklachten of weerkerende klachten in de sturing van de benen. 


Doelgroep

Volwassenen en kinderen


Thema’s

Je kan bij mijn terecht voor oa:

  • urineverlies,
  • verlies van stoelgang,  
  • bedwateren,
  • zindelijkheidstraining,
  • erectiestoornissen,
  • sexuele dysfunctie,
  • verzakkingen van de blaas – baarmoeder – darmen,
  • verminderde blaascontrole,  
  • bekkeninstabiliteit,
  • recidiverende klachten van de onderrug welke een relatie hebben met een verminderde kracht van de bekkenbodemspieren.


Werkwijze

U kan zich online aanmelden voor een afspraak of u kan telefonisch een afspraak maken. 

De eerste consultatie neemt 45 minuten van uw tijd in beslag.   Naast de administratieve zaken vindt tijdens deze sessie het vraaggesprek, het klinisch onderzoek en, indien er nog tijd rest, een eerste behandeling plaats.   De daaropvolgende sessies duren 30 minuten.  


Tarief

Een 70€ kost eerste consultatie/45minuten.


Een 90€ kost eerste consultatie/45 minuten (van toepassing bij Fa-Fb-E-pathologie: opmaken en indienen aanvraag Fa-Fb-E-pathologie is inbegrepen in de kost)

Een 35€ kost behandeling/30minuten.

(Als therapeut ben ik gedeconventioneerd)

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik in uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.


Contact

Ik ontvang u en/of uw partner graag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

E-mail: dynamisio.fysio@gmail.com

Tel: 0468/355298

Website: www.dynamisio.be